Design For Arts Sake är en parafras på uttrycket Art For Arts Sake; att göra något (ett konstalster) som är sig självt nog, utan någon annan mening eller funktion än att ha skapats och existera. Projektet Design for Arts Sake var från början ett samarbete mellan konstnärerna Mats Ceder och Johanna Wilk (se mer under Övrigt), men är nu enbart Johannas leklåda.

Johanna har flera grenar i sitt kreativa träd; är utbildad som mimartist vid Scenskolan i Stockholm och har arbetat med mim, skådespeleri och musik. Hon bestämde sig efter ett antal år på scenen att det var dags att göra något annat och läste filmvetenskap, skrev en barnbok och gick logonomutbildningen vid SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). Johanna har därefter jobbat administrativt som projektledare, filmproduktionsassistent, gjort reklammaterial, men också varit regissör, organisatör, haft röst- och talelever, utbildat sig till gyminstruktör mm. Hittas nu dagtid på Kulturamas sång- och musikinstitution som administrativ assistent.

Konsten och konstruerandet, art & design, har alltid funnits med vid sidan om. Att teckna, måla, skriva, konstruera, sy, "hitta på". Den utbildning inom konst och konsthantverk som Johanna har, har kommit främst genom hennes mamma, textilkonstnärinnan Margareta Wilk. Johanna är uppvuxen bland garner, tyger, färg, form och därtill pappa uppfinnarens konstruktioner av högtalare, möbler, broar och vätgasmotorer. Hon har fått med sig kunskap och intressen från båda. Kryddat med hennes egen förkärlek för humor.


om dfas
broderi
akvarell
övrigt
kontakt
OM DFAS
BRODERI
AKVARELL
ÖVRIGT
KONTAKT

homeknapp
HOME

info@designforartssake.com